Регион

Над 17 000 ментета откриха в камион на „Капитан Петко войвода“

17 188 ментета и голямо количество материали за опаковане на тютюн за наргиле са задържали митничарите на ГКПП „Капитан Петко войвода“, съобщават от Агенция „Митници“.

Стоките са открити при проверка на товарен автомобил с турска регистрация, влизащ в страната от Гърция. Шофьорът на камиона, турски гражданин, е представил документи за превоз на текстилни изделия от Турция за Германия.

Камионът е пролъчен с рентгенова апаратура, при което е установена необичайна плътност в товарното помещение. При последвалата физическа проверка митничарите открили материали за опаковане на тютюн за наргиле, сред които 9 400 етикета и опаковки от различни разфасовки, както и 6 кг. полиетиленови ленти.

Проверката на камиона е продължила в митническо хале, при която митничарите откриват 192 кашона, съдържащи блузи, тениски, якета, панталони от плат деним, носещи знаци на световноизвестни марки. Задържани са общо 17 188 текстилни изделия, от които 10 084 са били декларирани, но са задържани поради съмнения, че нарушават права върху интелектуалната собственост. Останалите 7 104 артикула не са били описани в търговските документи и са задържани като предмет на контрабанда.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button