Хасково

Херо Мустафа върза мартеници на ученици в Езиковата, те й нарисуваха картина

Посланикът на САЩ в България Херо Мустафа върза мартеници на ученици в хасковската Езикова гимназия „Асен Златаров“.

Тя беше посрещната с хляб и мед, а училищният хор изпълни химна на гимназията. Посланикът беше на посещение по покана на деветокласничката Нели Генова, която спечели национален конкурс за посланик за един ден.

Езикова

Нели вече е имала съвместни инициативи с посланика – в Пловдив при отбелязването на гибелта на Васил Левски и в софийски социален център. Нели, която е „Ученик на годината“ в гимназията заедно с Виктория Георгиева, каза че иска да учи Международни отношения и да работи и да се развива в България.

Езикова
Нели Генова посрещна Херо Мустафа пред гимназията

На среща с учениците Херо Мустафа е разказала за трудното си детство, когато семейството й не е имало пари и майка й и баща й са работили на 3 места. Баща й е казвал да учи усърдно, като тя е била първенец на своя випуск. Всеки урок в живота Херо Мустафа е записвала на лист и прочете на децата десетина от тях. Единият беше да не се обръща внимание на някой, който ти казва, че ти не можеш.

На излизане от срещата посланикът заяви, че мартеницата е символ на приятелството и на новото начало. Традициите и културата на един народ са нещо много важно и по тази причина тя иска да научи повече за България.

Гимназистите подариха на посланика своя картина, която Мустафа каза, че ще си я сложи в кабинета. Ръководството на гимназията пък й връчи плакет и календар с рисунки на учениците.

По-късно Херо Мустафа се срещна и с кмета на Хасково Станислав Дечев. Американският първи дипломат e заявила, че е очарована от Хасково и с удоволствие ще посети града отново. Дечев я е поканил на Събора за народно творчество „Китна Тракия пее и танцува“, съобщават от общината.

Преди да отпътува от Хасково Херо Мустафа е била изненадана от срещата си със семейството на Нели Генова. Родителите на момичето благодарили на американския дипломат за високата оценка, която дава на детето им. Най-трогнати от срещата били бабата и дядото на ученичката, пред които посланика споделила, че имат чудесна внучка.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

7 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
ГПЧЕ
ГПЧЕ
21.02.2020 11:23 11:23

Мустафата стана по-популярна от Тиквата.

Родител
Родител
21.02.2020 14:46 14:46

Не че нещо, но къде са момчетата на снимките ? Или те се бунтуват ,защото са наясно какво става ? Между другото децата имаха ли възможност да препитат Станчо за езиковите му умения по английски език ? Със сигурност им е интересно да видят какво е нивото на езиково познанние на този исполин на мисълта. Поне да имат някаква база за сравнение децата, да знаят къде се намират, едните са девети клас а другия е кмет на Хасково. Да си сверят часовниците децата.

123
123
21.02.2020 17:56 17:56
Отговор до  Родител

Само на определени ученици беше позволено да се срещнат с гостенката.Останалите си бяха по стаите.

Православен Християнин
Православен Християнин
21.02.2020 18:55 18:55
Отговор до  123

При Капитализма е така , само най-заслужители роби имат право да се срещнат с господаря си.

комунист = антихрист
комунист = антихрист
21.02.2020 19:20 19:20

Кое ти е християнското, мързеливо и крадливо комуне ?

Back to top button