Любопитно

Стотици розови балони полетяха в небето на Хасково срещу тормоза в училище

Стотици розови балони полетяха по обяд в небето на Хасково в Деня срещу тормоза в училище.

Пред сградата на кметството се събраха много ученици, които се хванаха за ръце. Своеобразният флашмоб откриха зам.-кметът Динко Тенев и областният управител Стефка Здравкова. Те също се обявиха срещу тормоза и написаха своите послания в Деня на розовата фланелка, с която бяха всички на площад „Общински“.

Тенев припомни и инцидента в София, при който момче беше съблечено в градския транспорт, защото било с фланелка на ЦСКА. Зам.-кметът каза на децата, че всеки има право да бъде привърженик, на който отбор реши. „Чест прави на детето, че на следващия ден излезе на състезание и спечели медал“, допълни Тенев. В края под камбанен звън в небето бяха пуснати и балоните.

Събитието се организира от община Хасково и Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните.

Междувременно с голямо „НЕ“ учениците от Професионалната гимназия по туризъм „Александър Паскалев“ подкрепиха Световния ден за борба с тормоза в училище. В двора на училището те се подредиха в жива верига.

Всяка година гимназията се включва в инициативата на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни и община Хасково. И днес децата отново облякоха розови фланелки. Екскурзоводите от 10 Д клас проявиха допълнителна инициатива и декорираха тениските си с изработени от тях букви с посланието „Не на тормоза“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

7 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Котето
Котето
26.02.2020 14:18 14:18

Това е скрита реклама на джендърите!

НЕ
НЕ
26.02.2020 14:43 14:43
Отговор до  Котето

KAk нАЧАЛНИЧКАТА РАЗРЕШИ ДА СЕ НАРУШАВА УЧЕБНИЯ ПРОЦЕС

007
007
26.02.2020 15:59 15:59

Просто и ненужно. Всичко ние наред та се и почесваме. Цените скачат маските от 7 ст. 2,5 ли.

уф
уф
26.02.2020 22:24 22:24

Психоложка да си в едно училище – да отчиташ дейност на гърба на другите, да идваш на работа като се наспиш, да си подместваш едва едва телесата, да държиш тон на учители, да настройваш ученици срещу учители, един конфликт да не умееш да решиш, пък да се правиш на голям специалист. Не стига, че образованието е сбъркано, ами и психолозите в училище са сбъркани – щото са нечии некадърни женички!

По истински случай, не е сапунка!
По истински случай, не е сапунка!
26.02.2020 22:34 22:34

За психоложка не знам, ама очевидно да си първа подлизурка на директорската щерка е много на далавера – така може да се осигури постоянна работа, прилични доходи – поне по две заплати на месец от училище, да се намери подходящия мъж /по план/, да се стои близо до директорката и заедно с рошавата нимфоманка да се плетат интриги, да се удовлетворяват всякакви лични пренции претенции и да си живуркаш като цар. И така една бивша гопожичка и настоящото й мъжле да управляват мазни като олио цяло едно училище, като влизат под кожата на простата директорка-земеделка труженичка!

Лъжа е
Лъжа е
26.02.2020 22:42 22:42

Смешна инициатива – директорите по училищата сбъркват учителите от тормоз!!!!!!!!!!!!!!
Учениците как се държат към учителите – нагло, нахално, отговарят и обиждат. ТОВА Е ТОРМОЗ! Вербален и физически! Но никой не признава и всички институции, които могат да започнат да налагат контрол и да предотвратят разрастването си затварят очите. Подобни демонстрации са напълно смешни, фалшиви и безмислени. Утре вие с розовите тениски пак ще крещите на някой подчинен и ще се правите на господ. Ама сте просто едни лекета и мръсници!

МАНДАТНОСТ НА ДИРЕКТОРИТЕ
МАНДАТНОСТ НА ДИРЕКТОРИТЕ
27.02.2020 12:49 12:49

Мандатност на директорите на училища и детски градини. Работното място не е бащиния. Учителите не са рая. Децата са си деца и имат своите нужди. Всяка директорка задържала се няколко години в училище почва да се чувства недостижима, ненаказуема и да се разпорежда с хора и съдби. Мандатност трябва. И на тези дето ги „назначават“ – също!

Back to top button