Спорт

Гришо спаси два мачбола и е на 1/4-финал

Григор Димитров се класира на 1/4-финал на Abierto Mexicano Telcel.

Хасковлията спаси два мачбола и направи обрат срещу Адриан Манарино 6-7(8) 6-2 7-6(2) в изключително драматичен двубой, продължил близо три часа, съобщава TennisKafe.com.

„Всичко, което трябваше да направя, бе да остана в мача и да се боря. Не знам защо трябваше да направя задачата толкова трудна. Атмосферата бе невероятна, ще се насладя на момента“, каза победителят, който бе загубил последните четири тайбрека в решителен сет, които бе играл.

Григор и Манарино се бяха срещали само веднъж преди това. През 2016 двамата се изправиха един срещу друг в Делрей Бийч и тогава българинът записа чист успех с 6-4 7-5 на четвъртфиналите. Френският тенисист вече е с актив 2-7 от началото на сезона, докато световният №22 има на сметката си 6 победи и 4 поражения.

Следващият опонент на Григор е Стан Вавринка. В общия баланс швейцарецът води със 7-4 победи. Двамата за последно играха в първия кръг на Мастърса в Синсинати миналата година. Швейцарецът тогава сервираше три пъти за успеха в третия сет, но вдъхновената игра на българина го притисна до стената и трикратният „мейджър“ шампион трябваше да се измъква в тайбрек.

През 2019 година Григор още няколко пъти игра в първи кръг срещу Стан. В Монреал загуби с 4-6 4-6, а на Ролан Гарос отстъпи в три сета. Вавринка е в серия от пет поредни победи, като надигра водещия ни тенисист още на US Open през 2018 година и на Уимбълдън същия сезон. Последният успех на първата ни ракета е от 2016 година на Мастърса в Синсинати. Преди него българинът бе в серия, стигнала до четири последователни победи.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button