Регион

Ловците разселват яребици, фазани и кеклици в Хасковско

Пролетно разселване на дивечови птици провежда ловно-рибарското сдружение в Хасково. Поредната кампания е в изпълнение на национална програма за устойчиво развитие на дивечовите запаси в системата на НЛРС-СЛРБ .

Фермено произведеният дивеч е закупен със средства на ловните дружинки. Най-активните в ловно-стопанската дейност получават бонус – допълнителен брой птици безплатно.

Ловци

Най-голям брой получи дружинката в Мандра с председател Ерхан Мустафа – 275 яребици, кеклици и фазани. Те населиха волиера край село Големанци – най-големият в региона. В акцията се включи и Сезгин Исмаил, който от няколко години живее в Германия, но по традиция си идва в отпуск по време на ловния сезон.

Ловци

150 яребици бяха транспортирани до Стамболийски, 75 яребици и 50 фазана – до Стамболово. Птици за разселване получиха също ловците във Войводово, Конуш, Стамболийски, Криво поле, Александрово, Хасково и др.

Ловци

Както гласят изискванията, доставените птици прекарват задължително 14-дневен престой във волиери, за да се адаптират към местните условия.

Общо над 900 птици ще обогатят ловните полета в навечерието на пролетта с очакване да се увеличи тяхната популация. Избраните за разселване терени са предварително прочистени от хищници. Докато се адаптират, младите птици ще бъдат грижливо подхранвани, поясни председателят на сдружението Желязко Живаков.

Снимки: Янко Найденов

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button