Хасково

Арести и дрога при спецоперация в Хасково и Узунджово

Специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност се е провела днес в хасковския квартал „Република“ и село Узунджово, съобщиха на брифинг окръжният прокурор Иван Стоянов и директорът на областната дирекция на полицията Ангел Цанков.

В акцията са се включили 12 мобилни групи, 45 полицейски служители с 16 автомобила. Били са изградени 10 контролно-пропускателни пункта на входно-изходните артерии на Хасково и Узунджово.

Акция
Ангел Цанков и Иван Стоянов (вдясно)

Проверени са 384 лица и 269 автомобила. Установени са 36 нарушения по Закона за движение по пътищата. Връчени са 3 наказателни постановления и са съставени 16 акта. Проверени са 24 обекта и 22 лица от криминалния контингент. Задържани за срок до 24 часа са петима – за съхранение на дрога и безакцизни изделия. Намерени са 100 грама чай за пушене, 4 дози синтетична дрога с тегло 1.6 грама, 25 кг. нарязан тютюн и 3 680 цигари без бандерол.

Междувременно, районната прокуратура е обвинила 47-годишен за извършена кражба на 60 лв. и документи в асансьор от посетител в хасковската болница. Престъплението е извършено на 3 февруари в условията на опасен рецидив. Крадецът е задържан за 72 часа, а преди това е осъждан 19 пъти за кражби и грабежи. През декември 2019 г. е изтърпял общо наказание „лишаване от свобода“ за срок от 1 година за кражби.

За кражба на пари е обвинен и 31-годишен мъж. На 7 февруари той е откраднал от жена дамско кожено портмоне и 148 лв. Това е станало на автогарата. Крадецът също е задържан за 72 часа. Той е осъждан над 20 пъти за кражби. През ноември 2019 г. е изтърпял общо наказание „лишаване от свобода“ за срок от 6 г.

Акция

Междувременно, от полицията съобщават, че вчера на Неделния автопазар в Димитровград са извършени две кражби. Първата е от товарен Форд, от който са откраднати 630 лв., лични документи, мобилен телефон. Втората кражба е от отворен багажник на лек автомобил Крайслер, откъдето е задигната дамска чанта с резервен ключ на колата и мобилен телефон. Последната регистрирана кражба през денонощието е от вила във вилна зона „Куба“ край Хасково. След изкъртване на прозорец са откраднати 50 британски лири.

40-годишен свиленградчанин пък е задържан за кражба. На 29 февруари в полицията е постъпила жалба от 57-годишен турски гражданин, който заявил, че му е откраднат мобилния телефон същата вечер около 1:30 ч., докато бил в местно казино. След проведените издирвателни действия е установен мъжа, задигнал телефона.

Общо 234 стоки с лого на защитени марки са иззели димитровградските полицаи. През почивните дни, униформените са проверили леки автомобила Форд, управляван от 41-годишен чирпанлия, със спътник 38-годишна негова съгражданка и „Форд Галакси“ с водач 44-годишен харманлиец. В товарния отсек на първата кола са намерени 58 спортни екипи и обувки. Във втория автомобил и последваща проверка на маса на Неделния пазар са открити още 176 ментета.

Над 4 900 безакцизни цигари са иззеха през почивните дни полицаи от ОДМВР Хасково. 3 340 къса от тях са конфискувани от икономическите полицаи при проверка на лек автомобил Пежо, спрян на автомагистрала „Марица“ между Свиленград към Харманли. В колата, шофирана от 54-годишна хасковлийка са открити папиросите от различни марки.

Останалите 1 580 къса и килограм тютюн са намерени при проверки в 2 автомобила и лице в Димитровград и Харманли. Собствениците на безакцизните изделия са ги предали на проверяващите с протоколи и са им съставени актове.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
dobre
dobre
03.03.2020 2:32 2:32

През ноември 2019 г. е изтърпял общо наказание „лишаване от свобода“ за срок от 6 г.

dobre
dobre
03.03.2020 2:32 2:32

>>> През ноември 2019 г. е изтърпял общо наказание „лишаване от свобода“ за срок от 6 г.

Василев
Василев
03.03.2020 6:41 6:41

Поздравления.Много добър резултат от успешно проведена специализирана полицейска операция

Back to top button