Любопитно

Хористи и актьори с празничен концерт „Обичам България“

Празничен концерт – спектакъл „Обичам България“ изнесоха снощи студио „Театър“ и детски хор „Орфей“.

Събитието се състоя в Младежки център и бе посветено на националния празник – 3 март. В програмата прозвучаха любими български песни от Добри Христов, Добри Чинтулов, Хайгашод Агасян, Марек Дяков, Александър Райчев. Освен възрожденските „Де е България“, „Тих бял Дунав“, „Стани, стани юнак балкански“ орфейци изпълниха и „Българийо, обичам те“, „Зове ни България“, „Бяло, зелено, червено“.

Концерт

Тяхното родолюбиво послание беше допълнено от стиховете на Атанас Далчев и Иван Вазов. Публиката в залата се наслади на рецитаторските умения на възпитаниците на Иванка Шекерова, които изпълниха „Към родината“, „Отечество любезно“, „Опълченците на Шипка“, „Към българския език“.

Концерт

Концертът, който е част от събитията, посветени на 20- годишнината на Младежки център, завърши с общо изпълнение на артисти и певци на обичаната възрожденска песен „Къде си вярна ти любов народна“, под диригентството на Елена Цветкова и съпровод – Красимира Генева.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button