Регион

Тракийци празнуват 3 март и в Одрин

Ръководствата на Тракийското дружество „Георги Сапунаров“ и на читалище „Тракия-2008“ в Хасково са поканени на днешното честване на националния ни празник в Одрин.

Тържеството е организирано от Генералното консулство на България в съседния турски град. Поканени са и бизнесмени от региона.
В празничния за България ден в Одрин ще прозвучат родни ритми в изпълнение на хасковския оркестър „Мечта“ на Динко Кѝчуков и солисти.

Гостите на тържеството ще бъдат закичени с мартеници, ръчно изработени в читалище „Тракия“. Хасковските символи на настъпващата пролет ще зарадват и децата от неделното училище в Одрин, посетителите в българските църкви „Св. Георги“ и „Св. Св. Константин и Елена“, както и одринчани. Миналата година раздаването на мартеници на минувачи в оживения център на Одрин предизвика голям интерес и бе широко отразено от тамошните медии.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button