Любопитно

Хасковлийка спечели посещение на Санкт Петербург и „Алените платна“

Теодора Чакалова от хасковската арт школа „Дъга“ спечели първо място и наградата на публиката на Международния конкурс за детски рисунки „Аз рисувам Петербург“, съобщават от общината.

През септември миналата година Младежкият център е изпратил за участие в конкурса пет творби на деца от школата с ръководител Даниел Русев.

Този конкурс се провежда в рамките на VII Международен конгрес „Санкт Петербург и славянски мир“ и до крайния етап на класирането са допуснати творбите на деца от Марибор и Блед – Словения, Хасково – България, Враня и Крагуевац – Сърбия, Риека – Хърватия, Баня-Лука – Босна и Херцеговина. Членове на журито са били деятели на изкуството и културата от Санкт Петербург.

Наградата, която хасковлийката ще получи, е безплатно посещение на Санкт Петербург и участие в най-мащабното и ярко събитие за випускниците в Русия – „Алените платна“. Санкт Петербург всяка година изпраща своите абитуриенти с традиционен празник, наречен „Аллые паруса“, а част от събитието бележи корабът с червените платна, който плава по река Нева, а над него небето блести от фойерверки, брегът кипи от забавления и милиони туристи. Точно в 00:40 часа, в най-тъмната част на най-дългата бяла нощ, всички се отправят към бреговете на Нева, за да посрещнат великолепния кораб с алени платна, символизиращ надеждата, младостта и мечтите.

Майе Тичар (Словения, Блед), Милица Михич (Сърбия, Крагуевац), Алесе Бонассин (Хърватия, Риека), Теодора Чакалова (България, Хасково) и Николии Кляич (Босна и Херцеговина) – това са децата, които са победители в конкурса и ще получат като награда 5 дневен пресотой в Санкт Петербург от 19 до 23 юни 2020 г.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button