Любопитно

Тодор Кожухаров и „Южни ритми“ отново на силистренска сцена

Народният певец Тодор Кожухаров и оркестър „Южни ритми“ отново са се представили на силистренска сцена.

Концертите са били по повод Националния празник – Трети март. Дуетът Тодор и Донка Кожухарови са пели на празничен концерт на 2 март в силистренското село Айдемир. При пълна зала в читалището двамата са изпълнили, както тракийски популярни, така и по-нови песни от техния репертоар. Публиката ги е приела радушно, с много аплодисменти, цветя и хубави пожелания. Дуетът е получил нови покани за гостуване.

Концерт

На 3 март хасковлии са веселили около 500 човека в зала „Версай“ в Силистра. Всички са били в битови национални костюми с развети знамена с много песни и само българска народна музика от Тракия, Добруджа и цяла България.

Заедно с оркестъра на ансамбъл „Добруджа“ публиката се е хванала на голямо хоро на няколко ката. Отново най-желани са били популярните песни на Тодор Кожухаров – „Димо из Хасково вървеше“, „Син, бял зюмбюл малка моме“, „Провикна са Стоян“, „Отиде Стойна за вода“, както и дуетните песни: „Левчанските моми“, „Я изляз, Донке“, „Тракио майко, Тракио“, „Дено льо, момне ле“. За първи път Донка Кожухарова е поднесла новата си песен „Петре, Петре“, която е по текст на хасковската поетеса Р. Станева, музика – Тодор Кожухаров. Песента се е харесала много на горещата публика.

С любимите песни на певеца: „Божко Русанке думаше“, „Наньови верни“, „Георги на Дена думаше“ отново за финал хорото изпълнило цялата зала.

На следващия ден певецът е бил приет от председателката на Общински съвет Силистра д-р Мария Димитрова, която е подарила на Тодор Кожухаров Силистренска енциклопедия.

Концерт

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button