Регион

Грък пробва да изнесе контрабандно хиляди медицински маски от България

Гръцки гражданин е пробвал да изнесе хиляди медицински предпазни маски от България през ГКПП „Капитан Петко войвода“, съобщават от МВР.

Той пристигнал вчера на българо-гръцкия пункт край Свиленград с лек автомобил Нисан с гръцка регистрация. При проверката граничните полицаи открили в багажника на колата 7 850 медицински предпазни маски.

Маски

Медицинските маски са без документ за произход. Те са иззети с протокол за извършена митническа проверка.

Задържането на маските е в рамките на международната операция „Pangea“ под егидата на Интерпол. Тя се провежда на територията на много страни членки на полицейската организация. Операцията е насочена срещу нелегалния трансграничен трафик и търговия на лекарства, антивирусни препарати, ваксини, синтетични хормони, стероиди, хранителни добавки, медицински маски и други фармацевтични и медицински изделия.

На извънредното заседание на Министерски съвет в неделя беше забранен износът на маски и други предпазни средства от страната. Заседанието беше свикано по повод на четирите случая на коронавирус в Габрово и Плевен.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
БЪЛГАРИН
БЪЛГАРИН
10.03.2020 21:33 21:33

Нали ги нямаше маските,къде ги намери тоя?

Анонимен
Анонимен
11.03.2020 6:41 6:41

НАВРЕТЕ МУ КОЛ ВЪВ ВИЗАНТИЙСКИЯ ГЪЗ ДОКАТО НЕ КАЖЕ ОТКЪДЕ ГИ Е ВЗЕЛ. ПОСЛЕ АПТЕКАРЯ ПОМИЯР ЩЕ ГО ОСАКАТЯВАМ АЗ

Back to top button