Хасково

Хасковският окръжен съд отсрочи делата до 10 април

Хасковският окръжен съд отсрочи делата за разглеждане в открити заседания от 12 март до 10 април, съобщават от съда.

Това се отнася и за Районните съдилища в Хасково, Димитровград и Ивайловград. От 12 до 27 март отсрочват делата в Районните съдилища в Харманли и Свиленград.

Окръжният съд и районните съдилища ще разглеждат само мерки за неотклонение, дела за издръжка, родителски права, незаконно уволнение, по несъстоятелност, по Закона за защита от домашното насилие, за осиновяване, за които закон предвижда разглеждането в срок по-кратък от месец и по преценка на административните ръководители, прокуратурата или министъра на правосъдието.

Както Haskovo.info писа, делата вече отсрочиха и в Хасковския административен съд. Това се прави във връзка с решение на ВСС, изпратено до административните ръководители на съдилища в страната. Причината е заболеваемостта от грип и опасността от разпространение на коронавируса.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button