ВажноХасково

Правителството предлага въвеждане на извънредно положение в България – ВИДЕО

Правителството предлага да бъде въведено извънредно положение в страната. Решението трябва да вземе Народното събрание.

Решението на кабинета беше обявено след извънредно заседание тази вечер заедно с оперативния щаб за коронавируса, след като потвърдените случаи на зараза вече са 23.

Според Борисов обявяването на извънредно положение ще даде възможност да бъдат затваряни училища, детски градини, университети, игрални зали, спортни мероприятия, конференции, както и заведения.

Министерството на Външните работи трябва да обявява към кои държави ще бъде забранено да се пътува, а Министерството на здравеопазването ще следи от кои не може да се влиза в България.

Целта на мерките е ограничаването на разпространението на COVID-19. Предлагат се и санкции при неспазване на карантина, които да достигнат до 5 000 лева. При извънредно положение органите на реда ще могат и да задържат тези, които не спазват препоръките на здравните специалисти.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Генерал
Генерал
13.03.2020 6:16 6:16

Най-правилното решение!Да сме под карантина.

nyakoy si
nyakoy si
13.03.2020 8:06 8:06

Отдавна трябваше да го направят.но явно по закон трябва да има минимум зараза .за да се обяви карантина.Логично беше още в началото да се спре кръстосването на хората между държавите.най елементарно казано карантина и на границите и летищата. Попълването на декларация и едно голо обещание нищо не струва никой не спазва карантинния срок всеки се развява около 500 човека минимум.Ако почнат да правят тестове на случаен принцип ще се види че има мтого повече заразени.

Back to top button