Хасково

МОН освободи децата от училище по преценка на родителите

Навсякъде в страната, където няма грипна ваканция, учениците са освободени да не присъстват в училище по преценка на родителите, съобщиха тази сутрин от МОН.

Това се прави поради извънредната обстановка с развитието на заболеваемостта от коронавируса. Засега мярката е в сила за 13 март.

От хасковски училища заявиха пред Haskovo.info, че родителят на всеки ученик, който се прибира вкъщи, първо трябва да уведоми класния ръководител. Вече има такива, които са си тръгнали, а родители продължават да звънят на класните, за да освободят децата си.

Кметът на Ивайловград Диана Овчарова съобщи, че от петък всички училища в общината се затварят до второ нареждане.

От Инфекциозно отделение на МБАЛ – Хасково съобщиха за Haskovo.info, че към тази сутрин нямат нови пациенти, които да се изследват за коронавирус. Досега всички проби бяха отрицателни. От Националния щаб съобщиха сутринта, че в страната няма нови заразени хора.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Родител
Родител
13.03.2020 13:46 13:46

Типично за МОН! Вие вземете решението, ние не можем! Не можете, разбира се! Вие можете само пари да усвоявате и да правите неграмотни хора! Добре, че имате силно лоби иначе сте жив-зян, некадърни! Днес Иванчо ще отиде на училище, утре няма да отиде и след 15 години ще стане министър на образованието !!!!!

Ха!
Ха!
13.03.2020 15:30 15:30

Явно родителите са много по-компетентни от министъра на образованието! Могат да вземат решение!

Анонимен
Анонимен
13.03.2020 15:36 15:36
Отговор до  Ха!

Вярно. Аз моето дете още вчера го освободих. Да чакам чиновника ли да реши.

Back to top button