Регион

Доставят храна и лекарства по домовете на нуждаещите се в Димитровград

Община Димитровград организира доставка по домовете на лекарства, храни и продукти от първа необходимост за нуждаещите се. Това е било решено на днешното заседание на Общинския кризисен щаб.

Самотно живеещи възрастни хора, болни и трудноподвижни могат да се обаждат на телефон: 0885 622 634 всеки ден от 9 до 16 часа, за да им се доставят необходимите храни и медикаменти.

Служителите от Социален патронаж към общината, освен доставката на храна по домовете, ще поемат и доставката на лекарства.

Услугата ще се извършва от общински служители и при необходимост ще бъдат включени и сертифицирани доброволци на кметството. Продуктите се закупуват със средствата на възрастните и трудноподвижните хора и по тяхна заявка.

От общината умоляват заявките да подават само хора, които в този момент нямат на кого да разчитат. Кметовете и кметските наместници в селата ще обобщават необходимостта от доставка на храни и лекарства и ще съобщават данните на длъжностното лице.

За гарантиране административното обслужване на гражданите, но при повишени мерки за сигурност, общината също ще оптимизира своята дейност и ще приложи системата „хоум офис“ за работа от дома на част от своите служители. Гражданите, които имат въпроси към служителите, могат да ползват публикуваните телефони на сайта на общината за връзка с експертите. Те могат да обсъдят с тях спешността на идването им в администрацията и възможността как да подадат исканията си за определени услуги по електронен път. При възможност услугите на място ще се изпълняват експресно, за да не идват гражданите отново за получаване на готовите услуги в друг ден. Извършената услуга ще се таксува като стандартна, а не като експресна.

Продължава дезинфекцията на обществени места, спирки, детски площадки, болница и други.

От Националния щаб съобщиха в 17 часа за 8 нови случая на коронавирус в страната. Така общият брой на заразените е 51, от които двама починаха.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button