Любопитно

Светлана Николова спечели голямата награда от поетичния конкурс „Жената – любима и майка“

Светлана Николова от Харманли спечели голямата награда на Националния поетичен конкурс „Жената – любима и майка“, организиран от Община Свиленград, Съюза на българските писатели и Народно читалище „Просвета 1870“.

Тя е отличена за триптиха си „Дъга“. Николова заяви пред Haskovo.info, че е написала творбата си специално за конкурса и е много щастлива от наградата. През 2016 г. тя е спечелила поощрителна награда от същия конкурс.

Втора награда получи Ваня Статева от село Порой, община Поморие, за стихотворението „Майчинство“. Третото място е за Христина Главанова от Севлиево за стихотворението „До капка“, съобщават от община Свиленград.

Четири поощрителни награди определи журито – на Невена Георгиева от Свиленград за стихотворението „Искам да знаеш“, на Варта Гарабедян от Варна за стихотворението „Майчино сърце“, на Дарина Цветкова от село Зверино за цикъл стихотворения и на Кристияна Димитрова от Свиленград за цикъл стихотворения.

В групата на участниците до 18 години – първа награда получи 16-годишната Александра Веселинова от Свиленград за цикъл стихотворения. Втората награда е за Кирил Димов от Казанлък, на 15 години, за стихотворението „Мамо“, а третата награда замина за Шумен при Синем Исмаил, който е на 14 години, за цикъл стихотворения. В тази група има една поощрителна награда – на 16-годишния Георги Костадинов от Свиленград за „Светлината в две души“.

Традиционната церемония по награждаването беше отменена заради мерките против епидемията от коронавирус. Тази година в конкурса участваха 100 автори с 202 творби. Те бяха оценени от жури в състав: Боян Ангелов – председател, и членове: Боряна Станева и Атанас Звездинов.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button