ВажноХасково

Забраняват пътуванията освен на работа, при лекар или връщане вкъщи – ВИДЕО

Нови рестриктивни мерки се въвеждат от тази нощ в България със заповед на здравния министър с цел предотвратяване на разпространението на коронавируса.

На входовете и изходите на областните градове ще бъдат изградени контролно-пропускателни пунктове за проверка на пътуващите. Ще се пускат само такива с неотложно пътуване – за лечение, за работа или които се прибират вкъщи. Това ще се удостоверява със служебни бележки от работодатели, от лекари и документ за самоличност.

От тази нощ се забранява посещението на паркове, градски градини, детски и спортни площадки.

На хората до 60-годишна възраст се забранява да посещават хранителни магазини и аптеки от 8:30 до 10:30 часа. Идеята е възрастните да ги посетят в това време и да не се срещат с младите и да не е хаотично посещението на тези магазини.

Към 16:30 часа в страната има 15 нови случая на коронавирус. 11 са в София, а 4 – в град Добрич. Така общо заразените вече са 127.

 

 

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

5 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
БокоВирус
БокоВирус
20.03.2020 17:59 17:59

Герберастка идиотия.

Пол
Пол
20.03.2020 18:53 18:53

Не мирясаха тези пенсионери.Сега дано разберат,че трябва да стоят вкъщи.И видим как ще ги посещават младите,които живеят в големите градове

баба ви Вуна
баба ви Вуна
20.03.2020 20:43 20:43
Отговор до  Пол

Напротив, най дисциплинирани са възрастните. Навсякъде в града и околностите, в паркове и открити спортни площадки са групи младежи и деца, пеша, на велосипеди и с коли. Те може и по малко да умират (това е относително и индивидуално), но РАЗНАСЯТ заразата.

Анка
Анка
20.03.2020 22:11 22:11
Отговор до  баба ви Вуна

На снимките в новинарските сайтове само пенсионери киснеха по пейките. Пред аптеките се вият опашки от тях…, тъй че да не си хвърляме камъни в градината! Който цени живота – своя и този на другите, знае как да се пази и си спазва сам карантината.

повече не може така
повече не може така
20.03.2020 20:47 20:47

Тая Минчовата от математическата съвсем е изкуфяла. Ще сигнализираме да й направят пълна проверка. Искаме всеки тест да бъде повторно проверен и да стегне в оригиналния си вид до родителите. Иначе няма повече дамълчим за всичко, което се случва в това училище!

Back to top button