Хасково

След временното прекъсване на блокадата вече се образуваха опашки

Около контролно-пропускателните пунктове на изходите на Хасково вече се образуваха опашки от чакащи да преминат автомобили.

Haskovo.info припомня, че от снощи на изходите за Димитровград, Харманли, Кърджали и Минерални бани има полицаи, които проверяват преминаващите. В първите часове на блокадата бяха върнати десетки, отиващи за риба, на пазар в други градове, пътуващи за летището в София или на разходка в Пловдив.

Блокада

След 8 часа блокадата беше прекъсната за около половин час. Кметът Станислав Дечев заяви, че това е недопустимо и поиска обяснение от полицията. От областната дирекция на МВР съобщиха за Haskovo.info, че прекъсването е било заради смяната на патрулите. Ще бъде извършена вътрешна проверка, а виновните ще бъдат наказани.

Блокада

Както Haskovo.info писа, от полунощ беше затегнат пропускателният режим за всички областни градове със заповед на здравния министър. Целта е да се ограничи разпространението на коронавируса. Пропускат се да преминат само лица, за които пътуването е неотложно – здравословни проблеми на пътуващия или негови близки, работа, завръщане по настоящ или постоянен адрес. Тези причини се удостоверяват със служебна бележка от работодателя, медицински документи, документи за самоличност. По други причини не се позволява напускането на Хасково.

Преди обяд по булевард „Освобождение“ се образува дълга опашка от чакащи да преминат автомобили. Проверките в района на кръговото се извършват в двете посоки, както и тези на изхода за Харманли. От общината следят работата на пропускателните пунктове.

Междувременно читатели на Haskovo.info сигнализираха, че в района на маджаровското село Бориславци има много рибари от цялата страна. Хората казват, че населението на селото е предимно възрастно и се страхуват заразата да не плъзне там.

Снимки: Хаиг Карекинян

В първите часове на блокадата върнаха десетки, тръгнали на пазар и за риба

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

ИЗПРАТИ НОВИНА

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

5 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Ай сиктир
Ай сиктир
21.03.2020 11:41 11:41

За яз.Ивайловград до Бориславци ще чакаме развитието на ситуацията! Иначе ще настъпи демотивация! Община Маджарово и МВР малко да шавнат!

👑
👑
21.03.2020 12:00 12:00

Т.н. кмет много се е отворил напоследък.

Анонимен
Анонимен
21.03.2020 12:53 12:53

На Кърджалийска посока Кърджали са все едно е нормален работен ден ,каква блокада какво чудо л

Сф
Сф
21.03.2020 13:15 13:15

Незнам къде и как ги спират, но на яз. Ивайловград с. Бориславци неспират да пристигат коли откъде ли не. Кола на жандармерията погледна и си тръгна. Що зя безотговорна работа.

К. Манолов
К. Манолов
21.03.2020 15:02 15:02

На яз.Мандра също има рибари от Хасково!

Back to top button