Регион

Гърция затвори границата си за чужденци, пропускат само с документ за причина

Гърция затвори границата си за влизане на чужденци без ясна цел на пътуването, предупреждават от Гранична полиция.

По информация на гръцките власти, на българо-гръцките гранични пунктове за влизане в Гърция ще се пропускат само чужди граждани, които живеят или работят в Гърция. Това трябва да се удостовери на границата с официален документ на гръцки език.

По-затегнат режим на границата има от няколко дни. Читатели на Haskovo.info сигнализираха, че от петък гръцките власти не са разрешавали придвижването през тяхна територия от Свиленград до Ивайловград. Допускали са само до най-близкото населено място, но не и във вътрешността на Гърция.

Ограничението не се отнася за товарни автомобили. Трафикът на камиони на ГКПП „Кулата“, ГКПП „Капитан Петко войвода“ и ГКПП „Илинден“ е нормален.

От днес Гърция забрани движението в страната и излизането на гражданите без причина. Мярката е за ограничаване разпространението на коронавируса.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button