Хасково

3 т. спирт за болниците в Хасковско. 242 са вече заразените в страната

22 са новите случаи на коронавирус в България, съобщиха в 17 часа от националния щаб.

16 от тях са в София, по два са в Благоевград и Пловдив, по един са в Сливен и Плевен. Заразените в страната са общо 242. 40 са в болница, четирима са излекувани.

От щаба коментираха, че при математически модел, в който се откриват 2 от 11 заразени, се движим в правилната посока и наложените мерки дават резултат.

Утре в Хасково ще пристигнат 3 тона спирт за лечебните заведения в региона, съобщават от областна администрация. Те са към РЗИ – Хасково по линия на логистично-координационния център за разпределение на защитни материали. Това е съобщила на заседанието на Областния оперативен щаб за борба с коронавируса директорът на РЗИ д-р Соня Димитрова. Всяко лечебно заведение ще направи своята заявка за необходимите количества спирт до утре. След това под надзора на служители от Пожарна безопасност и защита на населението спиртът ще бъде разпределен.

Очаква се още утре РЗИ да получи 4 000 маски. Те също са предназначени за работещите на първа линия в здравните заведения. По 50 броя маски МП 70 и защитни комплекти за еднократна употреба ще бъдат предоставени на общините Хасково, Димитровград, Харманли, Свиленград, и по 30 броя от същите защитни материали на по-малките общини.

Междувременно кметът на Свиленград Анастас Карчев направи призив да се даряват хранителни продукти за нуждаещите се. Те ще се събират в общината.

Маски

Продължават и даренията на предпазни средства. Рожденикът арх. Петър Николов дари на хасковлии 1 000 защитни маски. Те са за еднократна употреба и са предоставени на общината. Желанието му е те да стигнат до най-нуждаещите се.

500 маски за многократна употреба дариха на общината от хасковската фирма „Flair“. Волята на дарителя е те да бъдат за служителите на ОД на МВР – Хасково.

Маски

Ново дарение получи днес и община Димитровград. 1 000 маски за многократна употреба ушити от местната фирма „Мери Стил“ е предоставила Марияна Жекова Николова. Общината прави организация те да бъдат раздадени на възрастни хора по селата в общината и Меричлери.

За възрастните по селата и Меричлери са 1 000 маски за еднократна употреба, дарени от Петър Дянков Делев.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button