Хасково

110 домоуправители вече получиха дезинфектанти в Хасково

От тази сутрин започна да раздава дезинфектанти за многофамилните жилищни сгради, съобщават от община Хасково.

Препаратът, който получават домоуправителите или представителите на етажната собственост е натриев хипохлорид. Той е силно концентриран, затова е придружен със строги инструкции за безопасна употреба. Използва се като разтвор в съотношение 10 мл от препарата в 10 л вода. Количествата, които се предоставят на домоуправителите, при правилна употреба, ще стигнат за дълъг период от време при редовна дезинфекция.

От вчера до 11 часа днес заявления за дезинфектанти са подали 310 домоуправители или представители на етажна собственост. От тях първите 110 получиха препаратите преди обяд. Работата продължава. Заявки за получаване на препаратите се правят на телефони: 038/603 312 или 0885 89 77 41.

Община Хасково приканва гражданите да бъдат отговорни и да организират редовното почистване и дезинфекция на общите части на жилищните блокове.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button