Хасково

Облекчават преминаването през КПП-та на областните градове

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев издаде заповед, с която се облекчава преминаването през контролно-пропускателните пунктове в областните градове, съобщават от ведомството.

През пунктовете вече ще се пропускат и хора, отиващи да се грижат за роднини или близки, както и за снабдяване със стоки от първа необходимост, когато в тяхното населено място няма търговски обекти или аптеки, от които да се снабдят с тези стоки.

Остават другите причини за преминаването през блокадите – при отиване на работа, здравословни причини, завръщане на настоящ или постоянен адрес.

Удостоверяването на КПП-та става със служебна бележка от работодателя или служебен документ – карта, медицински документ, документ за самоличност, декларация от лицето за вида на причината, поради която се налага пътуването.

Инкасо автомобилите представят само документ за самоличност и служебна бележка от работодателя или служебен документ – карта.

След представяне на документ за самоличност и служебна бележка от работодателя или служебен документ – карта, с приоритет през пунктовете се пропускат служители: на хранителни вериги и аптеки, осъществяващи доставки на хранителни продукти и лекарства, в стратегически обекти, на ВИК, електроснабдителните и топлоснабдителните дружества, извършващи неотложни ремонтни или аварийни дейности.

С приоритет през контролно-пропускателните пунктове се пропускат и превозни средства със специален режим на движение, както и лицата, нуждаещи се от спешна медицинска помощ.

Мерките са в сила до изричната им отмяна.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Бобо
Бобо
26.03.2020 18:32 18:32

Полицаите пипат всички лични карти и то с плетени ръкавици и разнасят заразата. Махнете КПП- та.

Back to top button