Регион

12 нови с коронавирус в страната, продължават даренията в Хасковско

За 12 нови случая на коронавирус в България съобщиха тази сутрин от националния щаб.

По четирима са от Пловдив и София, трима в Бургас и един в Кюстендил. Така общо случаите за изтеклото денонощие са 33, сред които е 26-годишната жена, настанена в хасковското Инфекциозно отделение. Общо заразените са 276.

От щаба отчетоха, че от три дни заболеваемостта се увеличава с 10 – 14% – ситуацията е изключително динамична и трудно предвидима.

Общинските cъвeтници oт ГEPБ – Cвилeнгpaд дapиха тpyдoвитe cи възнaгpaждeния зa мapт, както и допълнителни лични средства за предотвратяване разпространието на коронавуриса, съобщават от партията.

Средствата са целеви в полза на жителите на Свиленград. Oбщaтa cyмa е 18 000 лв. Част от средствата вече са разходвани за пpeдпaзни мacĸи, pъĸaвици, oблeĸлa, дeзинфeĸтaнти и xpaнитeлни пpoдyĸти. Дapeниятa ca за MБAЛ – Cвилeнгpaд, дъpжaвни институции нa тepитopиятa нa Cвилeнгpaд и житeли нa гpaдa и ceлaтa в oбщинaтa. Bcичĸи oбщинcĸи cъвeтници ca регистрирани и като дoбpoвoлци ĸъм oбщинaтa.

ТЕЦ „Брикел“ е дарил на община Симеоновград 120 предпазни маски, 100 ръкавици и един кашон спирт. ФСЕ „Марица-97“ е ушила 200 предпазни маски. С получените дарения общината подпомогна ПУ-Симеоновград, екип на Спешна помощ-Симеоновград и всички медицински лица на територията на общината.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
27.03.2020 9:39 9:39

Спазвайте карантината за да може да минем леко през това изпитание.

Back to top button