Хасково

Нови дарения в Хасковско, заразените в страната са вече 293

17 са новите случаи на коронавирус в страната, съобщиха в 17 часа от националния щаб.

13 от тях са в София и по един във Варна, Пловдив, Сливен и Пазарджик. Общо заразените са 293. 99 са в болница, като от тях 53 в София. 9 са интубирани, трима са починалите, а 9 са излекувани. 24 000 са българите, които в момента са под домашна карантина. От щаба казаха, че наложените мерки в страната ще отпаднат, когато вече няма епидемия.

Дарения

Междувременно продължават даренията в Хасково и областта. От хасковската фирма „Стиван“ дариха 300 маски за многократна употреба на хората в Старческия дом на Кенана. Управителят на фирмата Иван Иванов заяви пред Haskovo.info, че прави дарението, за да се защитят възрастните хора, които са най-застрашени от вируса.

В Харманли продължава набирането на средства за болницата. На обявената дарителска сметка на сайта на болницата до този момент са събрани 4 500 лв. благодарение на дарители в лицето на местни фирми, част от които „Зайчев и син“, „Клима-Д“ с управител Димитър Димитров, частните лица Пламен Делчев, д-р Таня Маркова и други граждани пожелали анонимност, съобщават от общината.

Дарител, който също е пожелал да остане анонимен, е осигурил средствата за закупуване на единия UPS в размер на 1 200 лв. Болницата е получила помощ още от фирмата „АБС Строй“, която дарила бетон за отливането на площадка пред отделението, предназначено за лечение на пациенти, заразени с коронавирус. Болницата е получила допълнителни предпазни маски за многократна употреба от д-р Георги Станков – 500 броя и Диана Вагларова – 50 броя.

Дарения

Генераторът и UPS устройства вече са доставени и монтирани. Тази техника е жизнено важна, за да бъде съхранен човешкият живот, поддържан временно чрез апаратите. Дори за минута спиране на тока, означава фатален край за пациента. Дарителската сметка остава активна.

Още дарения са получени и в Димитровград. 2 000 ръкавици са от фирма „ХИМТЕКС“ и Даниела Велинова. Желанието на дарителя е те да бъдат раздадени на хората, които работят в социалните служби в борбата със заразата.

Получени са и 100 броя шлемове за предпазване на лице от фирма „Пролет“ и Пламен Цонев. Шлемовете ще бъдат предоставени на медиците в МБАЛ „Св. Екатерина“.

Дарения

От общинската съветничка Катя Панева е получен почистващ гел за ръце.

Посолството на САЩ и Фондация „Америка за България“ обявиха програма за финансова помощ за българи, работещи в подкрепа на своите общности по време на епидемията. Проектите трябва да са вече в процес на реализация. Няма да бъде предоставена подкрепа за проекти, които все още не са започнати. Ще бъдат разглеждани предложения за предоставяне на подкрепа в размер от 1 000 до 5 000 лв. Номинации се приемат до 13 часа в понеделник – 30 март.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Дар
Дар
27.03.2020 18:59 18:59

А Тенчо Лилянов и Величко Минев какво дариха ?

Гражданин
Гражданин
27.03.2020 19:09 19:09

Ох котьо за Гелов.
Но дарители той не иска маски, костюми не може ли суха пара

Stoyan Kolev
Stoyan Kolev
27.03.2020 20:49 20:49

az li sum osman pasha

ti li si car solomon

лекар
лекар
27.03.2020 20:58 20:58

Заразените в страната са хиляди, тези 293 са само регистрираните.
Т.н. кризисен щаб ежедневно лъже и шикалкави.

Back to top button