Хасково

Рязък спад на заявленията за лични документи в Хасковско

Рязък спад на подадените заявления за издаване на лични документи, отчитат от Областната дирекция на МВР в Хасково.

Анализът показва, че гражданите спазват наложените противоепидемични мерки. За периода 9 – 13 март са приети заявления за издаване на 942 лични карти, 797 паспорта и 594 шофьорски книжки. От 16 до 20 март – 310 лични карти, 170 паспорта и 199 шофьорски книжки. За да се стигне до периода от 23 до 26 март – 165 лични карти, 64 паспорта и 85 шофьорски книжки.

Временно се преустановява услугата за групово издаване на лични документи с мобилен екип, за да се избегне струпването на хора.

В Закона за мерките и действията по време на извънредното положение е указано, че срокът на валидност на личните карти и шофьорски книжки, които изтичат в периода от 13 март до 31 октомври 2020 г., се удължава с 6 месеца. В посочения срок на удължаване тези документи ще са валидни само на територията на страната. Нова лична карта и шофьорска книжка може да се издаде и преди изтичането на удължения 6-месечен срок.

Сектор „Български документи за самоличност“ в ОДМВР – Хасково и звената БДС в районните управления продължават работата си с утвърденото работно време при стриктно спазване на всички противоепидемични мерки за безопасност.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button