Любопитно

Актрисата Ралица Петрова се включи в кампанията „Препрочитаме Вазов“

Актрисата Ралица Петрова от Харманли се включи в националната кампания „Препрочитаме Вазов“.

Ралица ПетроваИнициативата е на Народния театър „Иван Вазов“ с медийната подкрепа на БНТ по повод 170-годишнината от рождението на Иван Вазов. Режисьор и сценарист е Борис Радев.

Ралица е получила покана от организаторите и така е част от 130 популярни лица, които четат откъси от Патриарха на българската литература по телевизията. Нейнитe откъси са от повестта „Чичовци“ и стихотворението „Опълченците на Шипка“.

„Щастлива съм, че съм част от проекта, благодаря на режисьора Борис Радев и помощник-режисьора Александра Докова за поканата. Мисля, че е необходимо да се правят неща с мисъл, идея, чувство, като този проект. Ние трябва да сме тези, които да поведем зрителя, а не да го обслужваме“, заяви пред Haskovo.info младата актриса.

Тази година през май месец Ралица Петрова трябва да се дипломира в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“. Заради извънредното положение и кризата с епидемията от коронавирус обаче това се отлага. Театрите също са затворени, а тя споделя, че както е известно всичко е отменено – представления, премиери, пътувания. Трябвало е сега да бъде в Белград, Сърбия с класа си от НАТФИЗ (клас, проф. Жени Пашова).

Сега Ралица си е в Харманли и изчаква кризата да отмине. Със своите колеги от класа записват детски приказки, които качват във Фейсбук – Тук.

Със семейството си е и помага с каквото може на близките си хора. Стриктно спазва наложените мерки и апелира към всички, подценяващи ситуацията да бъдат по-разумни и здравомислещи хора.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button