Хасково

1 398 са под карантина в Хасковско. Вторият потвърден с коронавирус също се срещал с върналите се от Англия – ВИДЕО

1 398 са под карантина в област Хасково към този момент, а на 345 е изтекъл срокът на карантината. Това съобщиха от Областния кризисен щаб на брифинг.

Днес няма новонастанени в Инфекциозното отделение в Хасково, за които да се очакват проби за COVID-19. Един пациент е постъпил с белодробни оплаквания по обяд, уточни директорът на болницата д-р Георги Гелов.

Двамата, чиито проби за коронавирус са положителни, са добре. Това са 26-годишната жена от село Долно Съдиево, която живее в Хасково и 55-годишният мъж от Златоустово. Те реално не са контактували помежду си, но и двамата са имали контакт със семейството, което се е върнало от Англия и впоследствие е заминало за Турция. Haskovo.info припомня, че се предполага, че именно те са първоизточник на заразата в Хасковска област.

Мъжът от Златоустово е имал една отрицателна проба, но втората е положителна. Съпругата му, която беше приета преди него в болницата, е с отрицателна проба и вече е изписана.

Съпругът на първата инфектирана е добре и не проявява симптоми. Това е и причината да не му е взета проба, припомниха от РЗИ и заявиха, че такива са указанията към тях.

В завода, в който е работил мъжът, има трима души, които са с предписание за домашна карантина. Това са най-близките му колеги. На предприятието е дадено предписание за дезинфекция, а прекъсването на работа не е по указание на РЗИ, а е решение на ръководството на завода.

Към 17 часа доказаните случаи на инфектирани с коронавирус в България са 422. Починали са 9 души, а оздравелите са 20. 207 са настанените в болници, като 18 от тях са в тежко състояние.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

5 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Хасковлийка
Хасковлийка
01.04.2020 18:18 18:18

Ейййй, не разбраха тези хора, че е важно да си седнат на ….!!! Колкото повече сме изолирани, толкова по- бързо ще приключи цялата тази гадост.
По хасковски да ви го кажа- „Заприте се, бре!“

Писна ми от ненормалници и панирани граждани
Писна ми от ненормалници и панирани граждани
01.04.2020 19:59 19:59
Отговор до  Хасковлийка

Абе госпожа!!На теб като ти харесва стой си у вас и се заразявай със собствените си бацили.Не си предавай паниката на нормалните хора.Не можеш да накараш един нормален човек да си стои на….както казваш ти…и да ни четеш морал.За тва излез навън и подишай чист въздух и си размърдай малко мозъчето и се осъзнай…замисли се какви ще са последствията за всички нас след това, и се замисли как нарочно те правят на маймуна и ти се смеят нашите мили управници.Но никога не можеш да ни накараш човек да си стои у дома…това не е нормално за НАШЕТО ЗДРАВЕ И ЗА БЪДЕЩЕТО НА РАБОТЕЩИТЕ!!!Да, възможно е някои хора от смяната на климата да вдигнат температура и да се разболеят,но не е задължително всичко да се върти около корона вируса.Сега отпуснаха парички на нашите управници и айде COVID-19 и при нас.Абе хора!!Не корона,не вирус,ами сами ще си съсипем здравето!!! Те намериха кога да ни дисциплинират,след като години наред не се пазехме от каквито и болести да е,а когато имаше бум на жълтеница?Тогава защо нямаше такива безобразни мерки?Защото това беше наистина,а за корона вируса може да е една голяма измислица за пари и да настане война,защото така или иначе сме в екологична терористична война.Никой няма в тая чотура бе…никой няма да мисли малко поне.Айде със здраве и повече няма да коментирам…казах си каквото си казах.

Анонимен
Анонимен
02.04.2020 10:58 10:58

Глупако,можеш ли да си представиш какво ще стане с един малък град,като Хасково,ако заразата плъзне из града?Явно не можеш!Заради такива като тебе,лумпени,ще наложат още по-строги мерки!

Анонимен
Анонимен
01.04.2020 22:59 22:59
Отговор до  Хасковлийка

До тоя дето му е писнало. Ако трупяса някой в къщата ти още повече ще ти писнне говно разлято

баба ви Вуна
баба ви Вуна
01.04.2020 22:34 22:34

Нали в ДКЦ 1 има бързи сигурни тестове. Да съберем пари и тестваме мъжа на 26 годишната жена – сигурно заразен, ЩОМ РЗИ НЕ ИСКА.

Back to top button