Любопитно

Хасковските ценители очакват виртуозния Веско Ешкенази

Хасково е един от 14-те града, включени в концертното турне на виртуозния цигулар Веско Ешкенази, концертмайстор на Кралския Концертгебау оркестър – Амстердам.

Юбилейният концерт по повод 50-годишнината му в София се отложи заради сложнатаситуацията в света, но пък планираната дата за Хасково е 29 май, когато се очаква, че сегашните ограничения ще останат в миналото. Ще успеем да се самосъхраним и много скоро ще се изправим и усмихнем още по-силни и духовно пораснали, казва оптимистично Веско Ешкенази на своите почитатели.

Хасковските ценители на класическата музика са нетърпеливи да аплодират брилянтния цигулар, който ще свири заедно с Плевенската филхармония. В програмата са вписани негови любими музикални произведения.

Веско Ешкенази бе в Хасково по време на музикалните празници „Проф. Недялка Симеонова“ – 2019 г., припомня Haskovo.info. Той връчи една от наградите на Международния конкурс за млади цигулари.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button