Регион

Язовирът край Мандра прелива през преливника, чака се „Ивайловград“

Язовирът край хасковското село Мандра прелива през преливника. Няма опасност за населението, съобщават от областна администрация.

До 12 часа днес се очаква язовир „Ивайловград“ да достигне кота на преливане. Предприети са всички мерки за безопасност. Областният управител Стефка Здравкова е в непрекъснат контакт с кмета на Ивайловград Диана Овчарова и с кметовете на съседните общини. Информирани са й гръцките власти.

Към момента трите турбини на ВЕЦ на язовир „Ивайловград“ работят и изхвърлят по 270 куб. м. вода в секунда. Другият язовир от каскада Арда – Студен кладенец, освобождава воден обем от 91 куб. м. в секунда. Ситуацията е спокойна.

Нормализира се обстановката в цялата област Хасково след обилните валежи през почивните дни. Няма нанесени сериозни щети по частни имоти и земеделски площи, допълват от администрацията.

Haskovo.info припомня, че вчера след обилните валежи в региона се наводни подлез в Любимец, който беше отводняван от пожарната. Река Банска преля в района на димитровградските села Каснаково и Добрич и заля път.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Мандра
Мандра
07.04.2020 2:16 2:16

Язък, таман порасна рибата дето зарибихме язовира Мандра и отиде сега работата!

Back to top button