Хасково

7 000 подадоха годишните си данъчни декларации в Хасковско

7 000 физически лица от Хасковска област подадоха годишните си данъчни декларации за облагане на доходите, съобщават от офиса на НАП в Хасково.

Крайният срок за подаването на декларации за доходите на физически лица е 30 април, а срокът на деклариране за юридическите лица и едноличните търговци беше удължен до края на юни 2020 г.

Близо 84% от всички декларации за доходите са подадени по електронен път – 3 700 с персонален идентификационен код и 2 155 – с електронен подпис.

2 104 нови персонални идентификационни кода е издал офис Хасково през първите три месеца на годината. От НАП напомнят, че лицата, които имат ПИК могат да го използват за 35 електронни услуги, предоставяни от приходната администрация. Издаването на нов ПИК се извършва само в офис на НАП в рамките на няколко минути. От съображения за сигурност, той се дава лично на клиента или на упълномощено от него лице в запечатан плик, защото всички действия извършени с този код, включително подаване на декларации и документи, се считат за саморъчно подписани.

Вече издаден, но забравен или изгубен персонален код може да бъде сменен само с обаждане на информационния телефон на НАП 0700 18 700.

Националната агенция за приходите призовава своите клиентите при възможност да отложат посещенията си в офис на ведомството до преустановяването на извънредното положение, като дотогава използват електронните услуги. Структурите на НАП работят и обслужват клиенти при допълнителни мерки за защита и постоянна дезинфекция на помещенията.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button