Хасково

Празни маси на пазара в Хасково, опашки пред магазините

Всички търговци на зеленчуковия пазар в Хасково са опразнили масите си.

Това се прави във връзка със заповедта на здравния министър Кирил Ананиев. С нея се затварят пазарите в периода от 17 до 19 април, включително. Целта е ограничаване разпространението на коронавируса.

Пазар

Haskovo.info припомня, че местната власт в Хасково и Димитровград се опита да се пребори пазарите за български плодове, зеленчуци и разсад да продължат да работят. От министерството обаче им казаха, че те трябва да се затворят. Днес не работи и зеленчуковият пазар в Димитровград.

Както беше обявено вчера на хасковския пазар остават отворени магазините за месо, риба, козунаци и сладкиши. Преди обяд пред тях се извиха опашки от хора с маски, които се опитваха да спазват разстояние един от друг.

Опашка

Опашка имаше след обяд и пред един от хипермаркетите в Хасково.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

7 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Димитър
Димитър
17.04.2020 13:41 13:41

Хасково инфо идете да снимате пред КАУФЛАНД, затвориха пазара за да работят веригите явно сме им голяма конкуренция

ЕДИН
ЕДИН
17.04.2020 16:03 16:03

Всичко е далавера импекс…

Анонимен
Анонимен
17.04.2020 19:45 19:45

DOBRO UTRO…… POSLE….
PAK ZA GERB…. BOKLUCI

Гурбалов
Гурбалов
18.04.2020 9:08 9:08

Много голяма глупост от страна на Ген. Муфтажийски. Сега в големите магазини сигурно е по-безопасно. Или пък ще му напълнят чантите като на Каракачанов …

Ааа
Ааа
19.04.2020 17:22 17:22

Да затвориха пазарите, да су чудят хората как да си изкарват парите, а защо не затворят Кауфланд, там има болна служителка, но крият, не се наядоха, мишки….

Анонимен
Анонимен
19.04.2020 18:13 18:13
Отговор до  Ааа

А дали не могат да ти спретнат едно дело заради тези недоказани обвинения и да полежиш в затвора малко, та да ти дойде акъла в главата?
И само за сведение – след наложените мерки оборотите на големите вериги са паднали почти наполовина, т.е. печалбите им не са това, което си представяш в обърканата си глава.
Иначе съм съгласен, че пазарът на открито е по-безопасен от магазините.
А относно мишките – ей такива като тебе май са точно те.

човек с очила
човек с очила
19.04.2020 18:39 18:39
Отговор до  Анонимен

А може ли източник на това сведение? Паднали наполовина обороти звучи доста абсурдно. Щеше да има пищене по медиите и масово затваряне на магазини.
Имаше рекламни съобщения за картовите разплащания в хипермаркетите. Бройката транзакции е паднала, но сумата по всяко отделно плащане е силно завишена спрямо предишни месеци. И като цяло оборотът не е променен. Предполагам за плащанията в брой нещата стоят аналогично.

Back to top button