Регион

Безплатен интернет за 10 села в община Стамболово

Зони за безплатен WiFi достъп до интернет ще имат 10 села в община Стамболово, съобщават от кметството.

Свободно в мрежата ще сърфират в селата Гледка, Долно Ботево, Жълти бряг, Лясковец, Малък извор, Поповец, Пчелари, Силен, Стамболово и Царева поляна. Те отговарят на минималните технически изисквания на Европейската комисия. Точките за WiFi са достъпни пред кметствата и околността на селата, като в Долно Ботево точката е инсталирана в сградата на читалището.

Това става със средства, спечелени по проекта WiFi4EU на Европейската комисия. Проектът е за 3 години, а след изтичането му общината ще поддържа безплатната услуга. Безвъзмездните средства по споразумението са под формата на ваучер с еднократна сума в размер на 15 000 евро. Стойността на ваучера ще бъде изплатена от Европейската комисия направо на дружеството за инсталиране на WiFi, след като Европейската комисия получи потвърждение, че WiFi4EU точката за достъп функционира.

Haskovo.info припомня, че наскоро от община Минерални бани също обявиха 10 точки за безплатен интернет. Те ще покриват парковете в Минерални бани, а една от тях ще е в парка на село Караманци.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Ахмед
Ахмед
20.04.2020 13:34 13:34

Дпс купува гласове

Мехмед
Мехмед
20.04.2020 15:05 15:05
Отговор до  Ахмед

Това са проектите на бившия кмет г-н Сербест… Не си правете реклама на чужд гръб !!!

Али
Али
20.04.2020 15:04 15:04

Това са проектите на бившия кмет г-н Сербест… Не си правете реклама на чужд гръб !!!

Back to top button