Хасково

МБАЛ – Хасково: Има достатъчно медици в Инфекциозно, ще търсим доброволци при нужда

Към момента има достатъчно медици, които да работят в Инфекциозното отделение на болницата в Хасково. Това коментира пред Haskovo.info изпълнителният директор на МБАЛ д-р Георги Гелов, след като четирима от персонала се оказаха с положителни проби за коронавирус.

На този етап не се налага, но при нужда болницата ще търси доброволци, които да помагат за грижата за болните в Инфекциозно отделение.

Лекар и общо три медицински сестри не са на работа заради заболяването. Само при последната диагностицирана сестра има симптоми, останалите са в добро състояние и се изчаква да мине достатъчно време, за да се тества дали са се изчистили от вируса уточни Гелов. Те са били изолирани, а 51-годишната медицинска сестра след кратко пребиваване в бившето отделение по физиотерапия, което е обособено за случаи на COVID-19, е настанена в Инфекция. Нейни близки изпратиха сигнал до Haskovo.info, че не се полагат достатъчно грижи за нея. От болницата коментираха, че има инфекционист на разположение, който полага достатъчно грижи за болните.

Междувременно от Община Димитровград съобщиха, че се прави дезинфекция в село Крепост, от където е 51-годишната медицинска сестра. Там под карантина е изолиран съпругът й. Засега той не проявява признаци на инфекция. Системно в селото се извършва дезинфекция на публичните места – спирки, здравна служба, кметство, магазини.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

6 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Василев
Василев
21.04.2020 15:50 15:50

Гела,защо се заразиха мед.сестри и лекарката от отделението?Защо жената от ОАРИЛ е била първоначално настанена при болните с коронавирус и след това е преместена в друг сектор от където е тръгнала и заразата? Вярно ли е това? Питам.Имаме право да знаем.Тези хора жертват себе си заради нас.

Сестрите
Сестрите
21.04.2020 16:17 16:17
Отговор до  Василев

Кой е този“ Инфекционист“ дето се грижи? Какви грижи полага с какво ги лекува? Много въпроси и малко отговори? ЛЕКАРИТЕ- Взимайте пари под масата поръчвайте си банички и коли от близките на болните и това е! Всичко е 6 точки?! ПОСЛЕ ЗАСЛУЖАВАТЕ МНОГО АПЛОДИСМЕНТИ В 9 ВЕЧЕРТА!

......
......
23.04.2020 17:19 17:19
Отговор до  Сестрите

Очакват Ви като доброволец , за да дадете ппимер !
P S … ще има и банички !!!!

сестрите
сестрите
21.04.2020 16:12 16:12

Аз мислех, че само на някои хора не им обръщат никакво внимние а то се случвало и на сестрите…. Никакво лечение никакви грижи по същество! Ако има пневмония не се лекува пневмонията а корона вируса, който всъщност няма лечение…. Лекувайте бе хора не ги убивайте с ненужни лекарства…

Анонимен
Анонимен
21.04.2020 18:13 18:13

Доброволец в спешното е все едно вместо при зъболекар да отидеш при шлосер. И да чакаш да ти оправи зъба. До там я докарахме като позволиха на един малоумник преминал през н на брой партии да нарича сестрите. – терористки. Един никаквец дето скоро няма да го има но поразиите ще останат

✔
21.04.2020 20:18 20:18
Отговор до  Анонимен

В държавата на мутрата Тиква е така, още ли не сте свикнали ?

Back to top button