Любопитно

Над 80 деца с украси от отпадъци за Деня на Земята

Над 80 деца от Хасково и региона са се включили в дистанционната инициатива на РИОСВ за изработване на Великденска украса от отпадъчни материали по повод Деня на Земята – 22 април, съобщават от Екоинспекцията.

Децата са от ДГ „Пролет“ – Харманли, ДГ „Звездица“ – Димитровград, Обединени ученически общежития – Хасково, СУ „Христо Ботев“ – село Караманци, ОУ „Кирил и Методий“ – село Конуш, ОУ „Св. Иван Рилски“ – Хасково, СУ „Св. Паисий Хилендарски“ – Хасково и др. Те са изработили украсата по домовете си. За своите уникални творби, децата са използвали различни отпадъчни материали от бита, като стъклени и пластмасови бутилки, хартия, найлонови торбички, консервни кутии, опаковки и др. Грамота за най-активно участие в инициативата са получили децата от ДГ „Пролет“ – Харманли.

Украси

Целта на инициативата е децата да предадат живот на част от отпадъците около себе си, като ги превърнат в красиви сувенири и така да направят своята малка крачка към по-чиста околна среда в грижа за планетата Земя. Много деца, ученици и учители са изпратили и свои послания за Деня на Земята чрез стихове, разкази и рисунки.

Същевременно през седмицата преди Деня на Земята в групата „Екоклуб – Приятели на природата“ към фейсбук страницата „Приятели на природата“, предназначена за ученици, учители и доброволци с интерес към екологията и опазването на природата, са били проведени 7 онлайн урока-презентации с екологична насоченост.

Продължава и приемът на фотографии за участие в Регионалния ученически фотоконкурс „Аз снимам природата“, по повод Деня на околната среда – 5 юни. За победителите са предвидени грамоти и предметни награди. Снимките се публикуват във фейсбук страницата по реда на получаването им, където ще се избере отличеният за наградата на публиката.

Украси

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button