Регион

С неделния полет от Нидерландия са пристигнали 13 души в Хасковско

Всеки ден в Хасковска област се прибират хора от Нидерландия. Само с полета в неделя 13 от 95-те пасажери са били от Хасковско.

Освен Криво поле, още няколко села в региона са посрещнали хора от същия полет, които са под карантина. Жената, която последно даде положителна проба е била болна още преди да тръгне и се е прибрала, за да се лекува. Тя се е почувствала зле в самолета и се е наложило да й се постави кислородна маска. Когато кацнали не открили към кого да се обърнат за помощ и тръгнали към Хасково с такси.

Майката на жената се обадила на спешния телефон 112 и линейките ги чакали на автогарата. В болницата бяха откарани общо петима души. Сред тях е жената със сина й на 15 г., който също е положителен и дъщеря й на 16 г., която е отрицателна и беше изписана под карантина, както и двама души от село Брягово.

Криво поле

В селото обаче са притеснени, защото има други хора, които се прибират от Нидерландия. Подобна е ситуацията и в други села, където непрекъснато се връщат хора, които са работили на цветните полета. Всички те се поставят под карантина.

От РЗИ – Хасково коментираха пред Haskovo.info, че на този етап не се изследват останалите пътници от полетите. По-рано днес главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев призова хората от неделния полет от Нидерландия да се свържат с РЗИ и да се изследват.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

7 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
К. Манолов
К. Манолов
29.04.2020 17:12 17:12

Другите осем от кои села са?

Мария
Мария
29.04.2020 17:21 17:21

Като се чувстват зле там, да им правят тестове там.. Какво си идват само да разнасят зарази!? И термокамери не ги ловят на летището..

Х
Х
29.04.2020 18:12 18:12

Тези, които знаейки че са болни и се качват на самолетите и идват в България, трябва да им се търси отговорност! Това си е умишлен опит за разспространяване на зараза! Къде е прокуратурата да се самосезира и да им се повдигнат обвинения??? И защо от нашите осигуровки трябва да се лекуват, та нали там живеят и учат?

Х
Х
29.04.2020 18:19 18:19

Тези, които знаейки че са болни и се качват на самолетите и идват в България, трябва да им се търси отговорност! Това си е умишлен опит за разспространяване на зараза! Къде е прокуратурата да се самосезира и да им се повдигнат обвинения??? И защо от нашите осигуровки трябва да се лекуват, та нали там живеят, работят и учат?

Реалист
Реалист
29.04.2020 21:22 21:22

Много хора смятат, че от чужбина не трябва да се връщат в БГ , но не им забраняват влизане. Най-често те носят вируса. Преди заразата защо не се върнаха. Там да получават заплата, тука да ги лекуват. Май не е редно да е така.

Анонимен
Анонимен
29.04.2020 22:15 22:15

ЕБЕМ ТИ ГЕЙТАШКИЯ СЪЮЗ. НИЩО ДОБРО НЕ ВИДЯХМЕ ОТ НЕГО НЯМА И ДА ВИДИМ .ГРУПА ПОЛИТИЦИ ОКРАДОХА ЕДНИ ПАРИ. ПЕДАЛ СЪЮЗА ОГРАБИ ДРУГИ ПАРИ. НАШИ ПОЛИТИЦИ И ЕВРОГЕЙСЪЮЗА ГРАБЯТ БЪЛГАРИЯ. ТОВА Е ИСТИНАТА

Анонимен
Анонимен
01.05.2020 14:11 14:11

многоо сте лоши хора много на чужд гръб и 100 тояги са малко нали

Back to top button