Регион

Пробация за 64-годишен, нарушил домашната карантина

64-годишен мъж от Димитровград е осъден на пробация за нарушаване на задължителната домашна карантина, съобщават от прокуратурата.

На 24 март полицаи не го открили в жилището му. Той обяснил по телефона, че е до близкия магазин за малко и след 5 минути се върнал с личния си автомобил.

Днес, след споразумение на прокуратурата и защитата, Димитровградският районен съд го е наказал с пробация – задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от 9 месеца и задължителни периодични срещи с пробационен служител за същия срок. Определението на съда е окончателно и е влязло в сила.

Това е третият осъден в Хасковска област за нарушаване на карантината. Предните два случая са на две жени от Любимец и хасковското село Динево, които получиха условни присъди и бяха глобени с по 10 000 лв.

Haskovo.info припомня, че наказанието за това престъпление е до 5 г. затвор и глоба от 10 000 до 50 000 лв.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button