Хасково

47 заразени за денонощие в страната, спряха брифингите на щаба

1 588 са потвърдените случаи на COVID-19 в страната, съобщават от националния щаб. Починалите са 69, а 287 са излекуваните.

47 са положителните проби за денонощието. Те са констатирани в областите София (6 случая), Видин (22 случая), Благоевград (5 случая), Плевен (3 случая), Кюстендил (2 случая), Перник (2 случая), Пазарджик (1 случай), Враца (1 случай), Разград (1 случай), Смолян (1 случай), Ямбол (1 случай), Сливен (1 случай) и Пловдив (1 случай). Най-много заразени до момента има в София – 728 души.

От всички 1 588 констатирани с COVID-19 – 792 са мъже и 796 са жени. 317 са настанени в болница, като 43 са в интензивни отделения. Заразените медици са 174.

Починала е 43-годишна лекарка с COVID-19 в МБАЛ – Сливен. Тя е работила в Инфекциозно отделение. Била е хоспитализирана и интубирана в интензивното отделение на болницата, но въпреки усилията на медиците, се е стигнало до летален изход.

От днес щабът спира редовните си брифинги. Мотивите са, че обществото вече е достатъчно добре информирано около всички особености на коронавируса и критиките, че брифингите повече вредят, отколкото да помагат.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button