Регион

Мъж без маска оказа съпротива при задържане, 44 са глобените

45-годишен мъж е хванат в Димитровград без задължителната към 30 април предпазна маска на лицето, съобщават от полицията.

Това е станало около 17:15 часа на кръстовището на улиците „Бригадирска“ и „Плиска“. Полицаите започнали да му съставят акт. Мъжът обаче няколко пъти отказал да изпълни полицейско разпореждане за представяне на личен документ, след което оказал съпротива при задържането.

В последния ден, в който маските бяха задължителни на улицата, в региона има съставени 44 акта за тяхното неносене. Haskovo.info припомня, че на 1 май здравният министър Кирил Ананиев отмени задължителното носене на маски на открити обществени места. Те обаче трябва да се поставят при контакт с хора. Маските са задължителни в закрити обществени помещения и в обществения транспорт.

През последните дни полицаите са проверили 1 139 в региона, поставени под домашна карантина. Не се съобщава за нарушения.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
D.
D.
04.05.2020 12:23 12:23

Цирковете на герберастите.

Геро
Геро
04.05.2020 22:04 22:04

Глоби, глоби, глоби да пълним продънения бюджет…..

Back to top button