Любопитно

Горски извор обяви 4-ия Международен поетичен фестивал

Откриване и изява на млади поетични таланти, представяне на поети от цял свят и новоиздадени книги, сътрудничество между писателски обединения – това са целите на 4-ия Международен поетичен фестивал „Есенни щурци“ в Горски извор.

Той ще се състои в последните събота и неделя на септември. Организатори са Поетичният клуб на името на родения в Горски извор поет и преводач Иван Николов (1937-1991), местното читалище „Пробуда 1896“ и кметството. Подкрепа оказват Община Димитровград, Съюзът на независимите български писатели, Националният литературен музей.

20 август е срокът за изпращане на непубликувани досега стихотворения за конкурса на свободна тема. За първи път тази година се урежда и конкурс „Пеещи поети“ за творци, по чиито стихове са написани песни.

Председател на журито е поетът Атанас Капралов. Голямата награда е статуетка, диплом и парична премия. Авторът на най-доброто стихотворение за българското село ще получи специалната награда „Иван Николов“. Предвидени са също отличия за млад автор, за поет-рецитатор, за стилно перо.

Организаторите планират издаването на алманах „Есенни щурци“ с всички стихотворения, номинирани в конкурса.

Миналата година в конкурса участваха над 150 поети, 30 от които от чужбина, припомня Haskovo.info.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button