Хасково

Описват опасните участъци на магистралата, предлагат интелигентни транспортни системи

До 15 май трябва да бъде изготвен доклад за проблемните участъци на автомагистрала „Марица“, съобщават от областна администрация.

Решението е взето на работна среща по плана за подобряване безопасността на движението по пътищата с фокус магистралата, свикано от областния управител Стефка Здравкова. Докладът трябва да бъде изготвен от Пътна полиция съвместно с Областно пътно управление.

С цел подобряване безопасността на движението се предлага на различни проблемни участъци от магистралата да бъдат поставени Интелигентни транспортни системи. Те ще предоставят актуална информация за пътната обстановка, наличие на мъгли или други предпоставки, които биха застрашили шофьорите на пътя. Обсъдена е и организацията на буферния паркинг за камиони на бившето летище „Узунджово“.

Среща

Haskovo.info припомня, че през април на няколко места по магистрала „Марица“ бяха поставени пътни знаци, с които се предупреждава за участъци с възможна мъгла и за ограничаване на скоростта. Това се направи след двете тежки верижни катастрофи, които станаха на магистралата през месеца в района на Харманли. На 3 април катастрофираха 22 тира, при което загинаха двама шофьори, а шестима бяха ранени. На 16 април станаха две катастрофи, като едната верижна, при които бяха ранени 7 души. И в двата дни сутринта на магистрала имаше гъста мъгла.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button