Хасково

Взеха 99 проби за ден в Хасковско, сред тях и на 6-месечно бебе

99 проби за наличие на коронавирус са взети днес в Хасковска област, съобщават от областния кризисен щаб.

93 от пробите са взети по план на РЗИ-Хасково на персонал от община Хасково в Дома за стари хора, Дома за пълнолетни лица със сетивни нарушения и Центъра за настаняване от семеен тип за деца без увреждания. Следващата сряда продължава тестването на персонал на социални заведения и от другите общини в областта.

3 проби са от двама медици и пациент в МБАЛ – Хасково. 3 проби са взети и на пациенти на МБАЛ – Свиленград. Те са на жена и 6-месечното й бебе и на мъж, настанени за лечение в болницата.

Чакат се резултатите на взетите вчера проби от завърнали се от Нидерландия. РЗИ – Хасково издирва пътниците от автобуса, с който се прибраха двете заразени жени в Брягово.

През последните два дни пък са били раздадени 100-те защитни костюма, предоставени безвъзмездно на областния управител на област Стефка Здравкова от генералния консул на Турция в Пловдив Хюсеин Ергани. 30 броя са за МБАЛ – Хасково, 25 за Център за спешна медицинска помощ Хасково, 20 за Областна дирекция на МВР Хасково, по 10 за МБАЛ – Димитровград и МБАЛ – Свиленград и 5 за МБАЛ – Харманли.

1 704 са потвърдените случаи на COVID-19 в страната към 17 часа, съобщават от здравното министерство. Днес са доказани 15 нови случая: 6 в област Пазарджик, 4 в Кюстендил, 4 в София и 1 в Благоевград. Лабораториите продължават да работят.

В областната болница във Велико Търново е починал мъж на 80 г. Пациентът е страдал от диабет, бил е с перитонит и перфорирана язва. В МБАЛ – Севлиево е починал 61-годишен мъж с диабет и артериална хипертония. Починалите, при които е установен COVID-19, са общо 80.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button