Хасково

17 отрицателни проби, сред които и на медици в МБАЛ – Хасково

10 проби за наличие на коронавирус са взети и изследвани днес от Хасковска област, като всички са отрицателни, съобщават от областния кризисен щаб, като допълват, че са отрицателни и седемте проби, взети през изминалите два дни.

Пробите, взети и изследвани днес, са на четирима медици от МБАЛ – Хасково, три са на пациенти в Инфекциозното отделени на болницата, две са на пациенти в други отделения на МБАЛ. Отрицателна е и втората контролна проба, след изкарана 28-дневна домашна карантина, на 55-годишния мъж от маджаровското село Златоустово. Haskovo.info припомня, че той беше вторият излекуван и изписан пациент от хасковската болница.

Към момента под домашна карантина в областта са поставени 1 523 души.

1 872 са потвърдените случаи на COVID-19 в страната към 17 часа, съобщават от здравното министерство. Днес са доказани 7 нови случая в областите: Пловдив – 1, Кърджали – 1, Кюстендил – 1, Разград – 1 и София – 3. Лабораториите продължават да работят.

В УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ е починал 84-годишен мъж. Пациентът е страдал от мозъчно-съдова болест и артериална хипертония, прекарал е и инсулт. В областната болница в Ямбол е починала 52-годишна жена, която е била със стенокардия и артериална хипертония. Починалите, при които е установен COVID-19, са общо 86.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button