Хасково

Отсрочиха делото за обира на хасковската поща заради нов адвокат

Хасковският окръжен съд не е дал днес ход на делото за обира на хасковската поща, съобщават от ХОС. Haskovo.info припомня, че заради въведените противоепидемични мерки в съдебните заседания не се допускат външни лица, включително и репортери.

В съдебно заседание са се явили всички подсъдими и упълномощени защитници. Един от подсъдимите е упълномощил и нов защитник, който днес встъпил в това качество по делото. Поради обявеното извънредно положение и ограничителния режим на достъп до Съдебната палата, адвокатът не е имал възможност да направи необходимите справки и да получи достъп до материали по делото, което възражение съдът приел за основателно. Според съда формално е допустимо и не съставлява нарушение призоваването на защитници на подсъдимите по телефона, каквато практика се налага заради предвидените противоепидемични мерки. Делото е отсрочено за 18 и 19 юни.

Haskovo.info припомня, че обирът беше извършен вечерта на 7 срещу 8 юни 2016 г., когато група маскирани мъже проникна в сградата на Областна пощенска станция, обезвреждайки охранителната техника и привеждайки в безпомощно състояние охранителя. Като на филм маскираните за минути, проникнаха в трезора на пощата и чрез металорежещи машини отвориха три масивни метални каси, откъдето взеха 1 832 700 лв. и след това избягаха с предварително подготвени автомобили и маршрути.

Тримата обвиняеми за грабежа са Красен Кънчев, Димитър Димитров и Тихомир Мавродиев. Кънчев е обвинен като извършител, а Димитров и Мавродиев – като помагачи.

Пощата поиска над 1.8 млн. лв. от подсъдимите, отложиха делото за обира

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button