Хасково

Хиляди призовки за връчване и стотици отсрочени дела в хасковския съд

Стотици са отсрочените дела по време на двумесечното извънредно положение, съобщиха Миглена Тянкова – председател на Хасковския окръжен съд и Пламен Георгиев – председател на Хасковския районен съд.

Сега с изтичането на извънредното положение, заменено от едномесечна извънредна епидемична обстановка, се насрочват приоритетно отсрочените дела, а след това и образуваните през периода.

В същото време има хиляди призовки за връчване, а призовкарите са само 5. От съда призоваха страните по делата да изпратят на електронната поща на съда своите имейли и телефони, за да могат да бъдат призовавани чрез тях. Съдействие се търси и от адвокатите.

Отделно от хасковския съд са поискали от Областния кризисен щаб да ги информират за всички нови случаи и огнища на коронавирус. Целта е призовкарите да не бъдат изпращани там, въпреки че те имали всички предпазни средства. Междувременно стана ясно, че един съдия от окръжния съд и 6 от районния са поискали да бъдат тествани за COVID-19. Бързите тестове са дали отрицателни резултати.

Тянкова допълни, че със 7 дни се спират процесуалните срокове – до 20 май. Председателят на окръжния съд издаде заповед за реда за достъп до съдебната палата и противоепидемичните мерки в съдебната палата, за които Haskovo.info писа.

Заповед АД-116,13.05.2020 г

Административен съд – Хасково също въведе правила и мерки, по които ще се работи в условия на пандемията от COVID-19. Заповедта на административния ръководител касае достъпа до сградата на съда, организацията на работата на регистратурата и деловодствата, начините за извършване на справки по делата и призоваване и връчване на съдебни книжа, мерките за дезинфекция и други.

zapoved_12125-140520

Строги противоепидемични мерки в хасковския съд, забраниха и климатиците

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button