Регион

Изправят пред съда брокерка за измама за 507 000 лв.

Районна прокуратура – Свиленград внесе в съда обвинителен акт спрямо 49-годишна жена за измама за 506 914 лв. при сделки със земеделски земи, съобщават от държавното обвинение.

Измамата е извършена в периода от декември 2015 до 4 декември 2017 г. в Свиленград. Тя е заблудила семейство земеделски производители от друг град, че като брокер на недвижими имоти подготвя сключването на сделки за закупуване от тях на земеделски земи в землището на село Маточина. През август измамила и друг за 3 500 лв., които взела на заем и не ги върнала.

Измамничката получила общо 157 парични превода и две плащания на ръка от семейството. Когато купувачите питали кога ще им предаде документите за купените земи, тя отлагала срещите им. Изпращала им записи на заповед, представила списък на собственици, които уж продавали земите си, както и фиктивни договори, за да поддържа заблуждение и те да продължат да й превеждат различни суми.

През декември 2017 г. земеделските производители спрели да й изпращат пари, като поискали да представи договорите и да влязат във владение на земите, които са платили. В продължение на близо 2 години от последния превод обвиняемата обещавала, че ще финализират сделките и уточнят всичко по между си, но това не се е случило, след което бил подаден сигнал в полицията.

В хода на разследването е представен списък, който обвиняемата била предала на пострадалите. Той е с имената на наследници на земеделски земи в района на Маточина, за да им потвърди за извършвани сделки за продажба. Всички те са били издирени и разпитани и всички отричат да познават брокерката, да са водели разговори или преговаряли с нея за продажбата на ниви, като някои от тях ги били продали или отдали под аренда още преди 2015 г.

До момента парите не са възстановени на пострадалите лица. Както Haskovo.info писа, спрямо обвиняемата е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ и към настоящия момент тя се намира в затвора. Предвиденото в закона наказание за деянието е от 3 до 10 години лишаване от свобода и конфискация до една втора от имуществото.

По искане на Районна прокуратура – Свиленград съдът задържа 35-годишнеи мъж за кражба на мобилен телефон от дърводелски цех.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
16.05.2020 23:18 23:18

Taia mnogo tapa jena

Back to top button