Хасково

Борисов: Надявам се да отворим детските градини около 24 май – ВИДЕО

„Надявам се да отворим детските градини около 24 май“, заяви премиерът Бойко Борисов по време на инспекцията на интерконектора България-Гърция край хасковското село Мандра.

Не е ясно дали това ще стане накуп за всички детски градини, или поетапно. Решението трябва да бъде взето до няколко дни.

Предстои да бъде решено отварянето и на театрите, но при ползване на 30% от капацитета им. Това ще зависи от климатичните и вентилационните системи в тях, обясни Борисов.

Премиерът коментира ситуацията с коронавируса и призна, че страната ни досега не е била в такова реално бедствие, което той сравни с война. По неговите думи България се е справила. „Имахте редкия шанс да управлявам аз. Ако беше Радев, щеше да е като при Путин и Джонсън и щяха да умрат много хора“, каза още Борисов. Той изрази надежда, че детските градини ще отворят след седмица.

В понеделник ще бъде внесен и законопроектът за бъдещите държавни бензиностанции. „С една държавна компания, каквато има и в Унгария, и в други страни, да имаме готовност при такава криза да не може никой да ни направи дъмпинг или да ни постави на колене. Искаме да имаме до 100 бензиностанции в областните градове, където при криза да сме осигурили необходимото“, каза Борисов.

Премиерът коментира и случая с Васил Божков. Борисов каза, че и финансовият министър, и той самият са говорили с бизнесмена. „Дотогава нямаше такива обвинения. Нормално беше да разговаряме, както ни се обаждат от „Шел“, OMV. Нещо произлязло ли е от тези срещи? Някаква промяна в закон или облагодетелстване на фирмите на Божков, имаше ли?“, попита министър-председателят. Той допълни, че е доволен от строителството на газопровода, който ще бъде завършен в срок.

„Акциите на „Левски“ не са мои. Всичко е направено умишлено, така че да не стане. Феновете да питат Божков какво ще се случи с клуба“, комантира случващото се около футболния клуб Борисов, след като преди дни Васил Божков джироса акциите на отбора на негово име. Премиерът е сигурен, че правен казус няма, защото той не е приел ценните книжа.

„На сила може да вземеш, но не може да дадеш. Това е подигравка, ясна е целта. Не са на мое име, нито знам кой какво подписва, нито съм дал съгласие, нито съм бил информиран. То е направено умишлено, за да не стане. Затова феновете и „Левски“ да си търсят този, който го е направил. По никакъв начин няма да ме вкарате в тази игра, утре всяка фирма в ликвидация, може да ми джироса акциите“, допълни премиерът.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Кодакан Тузлудерски
Кодакан Тузлудерски
17.05.2020 17:08 17:08

Абе като го слушаш като че лби сме в рая Като се разходиш из държавата все едно си в сахара Как да му вярваш охранил се дрънка като тенекетъркаля тоа джип като детска количка и ни има за дебили Гьонсуратлък му казват на това турците

Back to top button