Хасково

Пуснаха безплатен безжичен интернет в парковете и центъра на Хасково

Безплатен безжичен интернет на висока скорост вече има в парковете и центъра на Хасково, съобщават от общината.

Местата са площадите „Свобода“, „Общински“, „Атлантически“, детският парк пред галерия „Форум“, парк „Ямача“ зад монумента на Св. Богородица, парк „Кенана“ в района на детските площадки след паметника на Победата, Градската градина, парка до Езикова гимназия „Асен Златаров“, квартал „Бадема“ между блоковете 6, 8 и 10.

Интернет

При избор на безжичната мрежа WiFi4EU от мобилното устройство потребителят трябва да потвърди достъпа чрез заредената страница, за да се свърже успешно. Всички точки за достъп отговарят на изискванията на Европейската комисия за скорост и достъпност.

Така общината приключи изпълнението на проект по програмата „WiFi4EU – насърчаване на интернет свързаността в местните общности“, финансиран от Европейската комисия. Програмата предлага на общините ваучери на стойност 15 000 евро за създаване на точки за публичен достъп до безжичен интернет на обществени места, включително библиотеки, музеи, паркове и площади. Целта на инициативата е до 2020 г. да бъде осигурен безплатен достъп до безжичен интернет на най-посещаваните обществени места във всяко село и всеки град в Европа.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Мартин
Мартин
21.05.2020 16:44 16:44

Wifi4Eu означава wifi за ЕС. Да сте чули някъде за wifi от путин? Бас държа че не сте. Путин дава и обещава само в тролските фалшиви новини във фейсбук!

Бай ганьо
Бай ганьо
21.05.2020 19:00 19:00

Кво стаа рапъри безплатна трева няма ли?? Готино момиче

Back to top button