Хасково

Освободиха срещу 2 000 лв. гаранция шофьор, заплашил близки с убийство

Мъж от симеоновградското село Троян беше освободен от ареста от Хасковския окръжен съд срещу парична гаранция в размер на 2 000 лв.

Той е обвинен, че през миналата година се заканил с убийство на свои близки в селото. Те го обвинявали в кражба, мъжът се ядосал и ги заплашил с газов пистолет. Обвиняемият работи като международен шофьор на камион и бил задържан наскоро, след завръщането си от чужбина. Харманлийският районен съд го оставил в ареста, а той обжалвал пред окръжния съд. Делото се гледа чрез видеоконферентна връзка с ареста, съобщават от съда.

Становището на прокурора е, че за извършеното престъпление е необосновано взимането на най-тежката мярка „задържане под стража“. Според съда няма опасност мъжът да се укрие или да извърши друго престъпление. Той е с чисто съдебно минало. Така се отменя определението на районния съд, а мъжът се освобождава срещу паричната гаранция. Определението на Хасковския окръжен съд е окончателно и не подлежи на обжалване и протест.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button