Хасково

15 общински декара минават към парк „Ямача“, ще преговарят със собственика на игрищата

15 декара в района на „Ямача“ в Хасково вече са актувани от частна общинска в публична общинска собственост. Така общинската територия е преобразувана и ще е за парка, който ще е около 260 декара.

Това съобщи тази вечер кметът Станислав Дечев на втория протест „Да спасим парк Ямача“. Той се проведе на трибуните на градския стадион.

Протест

Утре ще бъде отправено запитване към фирмата, собственик на парцелите, където са игрищата, за насрочването на среща. В нея ще участват Дечев и граждани. Целта на разговорите ще бъде да се намерят варианти за запазването на игрищата, които да не бъдат застроени.

Към настоящия момент няма нито едно ново искане за издаването на строително разрешително на „Ямача“. Така, че няма нужда от заповед, която да забранява строителството там. Междувременно, единственият собственик, който строи на „Ямача“ е спрял строежа си, допълни кметът. Съставен му е акт за отсичането на 9 дървета.

Протест

След срещата със собственика на игрищата ще се вземе решение дали общината може да се справи сама със закупуването или заменката на имотите или ще има нужда от помощ от държавата. Организаторът на протеста Янко Митев каза, че ще бъдат изпратени писма до премиера, президента, омбудсмана и министри. Те ще бъдат запознати с проблема, като ще се искат и срещи. Продължава събирането и на подписка.

След протеста тази вечер участниците в него направиха обиколка на игрищата и гората. Следващата седмица протестът ще е под формата на акция по почистване на парк „Ямача“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

5 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
анализ
анализ
28.05.2020 20:05 20:05

Като знам цените на имотите, като знам собственика на имотите, като знам излишните пари в бюджета на Общината, като знам колко струват приказките на политик не намирам формулата с която може да се постигне нещо от кмета. Да идва батко с джипа от София!!

Тасок
Тасок
28.05.2020 21:02 21:02

Имаше един със синьо сако, нисичък, който ту вземаше микрофона на Янко, ту бягаше по стълбите , после пак посьгаше към микрифона. Ама не го виждам на снимките. Сигурно у някой незначителен човечец, дето се навира в камерите, че да го забележат.

Мая
Мая
28.05.2020 22:54 22:54

Цялата улица южно от Ямача е смитище, че и пркинг има в гората.

Стойо
Стойо
29.05.2020 9:58 9:58

Иначе няма струпване на хора нали

Иван
Иван
29.05.2020 10:26 10:26

Кой ще направи снимки пред бившето стрелбище на Ямача на изсечената гора, паркинг който го няма на кадастрална карта и боклуците ? Даже куче са вързали там.

Back to top button