Хасково

7-годишната Софи има нужда от помощ, за да продължи борбата с левкемията

Преди два месеца 7-годишната Софи от Хасково е диагностицирана и започва борба срещу коварната болест Остра Лимфобластна Левкемия с ДНК мутация върху 12-21 хромозома.

Досега детето е претърпяло много усложнения, които са настъпили от химиотерапията – увреждане на черния дроб, високо кръвно, трудна подвижност, болки, прекаран цистит, костно-мозъчна аплазия. Наложило се е да се купуват скъпи лекарства от Германия, както и много консумативи, които трудно се намират по аптеките в Хасково.

„След всичко преживяно, тя все още има сили за борба и ще се пребори. Аз имам сили да се боря, защото тя не се предава, а дори и да се предаде – аз ще се боря вместо нея“, казва майката на детето Деница Петрова. Самотната майка моли за помощ, защото вече й е невъзможно да плаща за всички медикаменти, необходими за здравето на детето й. Всичките й спестявания са се стопили.

„Моля всеки, който има възможност, нека ни подкрепи, за да можем да се преборим! Никога няма да си простя ако загубя детето си, защото не съм имала финансовата възможност да й закупя необходимото лекарство, за да облекча нейните болки или специализираната храна, с която се храни и да си оставя детето гладно, защото нямам 20 лв., за да й купя фризобина за деня. Да, за нейното заболяване държавата заплаща необходимите химиотерапевтици, но държавата не заплаща нито възстановяването след последствията от нея, нито заплаща лекарствата, необходими за обезболяването на болките, настъпили от химията“, моли за помощ майката на Софи. Тежката им съдба вече трогна много хора. Във Фейсбук е създадена и групата „В помощ на Софи“.

Всеки, който желае да помогне, може да го стори чрез платформата HelpKarma или на банковата сметка:

IBAN:
BG19UNCR70001522571092
Титуляр : Деница Ненкова Петрова

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

15 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Запознат
Запознат
31.05.2020 9:59 9:59

А дали „самотната майка“ в действителност е такава? И дали наистина са необходими тези средства, или това е поредният случай за спекулиране с болно дете, е друг въпрос?

Приятелка
Приятелка
31.05.2020 16:43 16:43
Отговор до  Запознат

Ако бяхте запознат ,нямаше да коментирате!Та дори нейния баща не е ,вие ли ще сте ?
Не си слагайте грях на душата!
Защото Господ вижда всичко!

Запозната
Запозната
31.05.2020 16:51 16:51
Отговор до  Приятелка

А вие защо си мислите,че бащата на Софи не е запознат със състоянието й??Аз знам за болестта й от два месеца,но не от майката или роднините на майката.

Анонимен
Анонимен
31.05.2020 17:10 17:10
Отговор до  Запозната

Като е толкова запознат нека каже вчера Софи какво яде,какви лекарства пи ,колко памперса и се смениха?

Анонимен
Анонимен
31.05.2020 20:08 20:08
Отговор до  Анонимен

А вие като сте толкова запознати кажете.

Мелиха юсеин
Мелиха юсеин
31.05.2020 23:26 23:26
Отговор до  Приятелка

Дайте линк към хелпкарма

Запознат
Запознат
01.06.2020 7:51 7:51
Отговор до  Приятелка

Може би е толкова запознат, колкото майка му позволява! И все пак след като детето има баща, майката самотна майка ли е?

Анонимен
Анонимен
31.05.2020 17:12 17:12
Отговор до  Запознат

Майката е в болницата с детето,а бащата е при новата си жена и тяхното дете

Запозната
Запозната
31.05.2020 20:35 20:35
Отговор до  Анонимен

Господине, прочетете ми коментара няколко пъти ако трябва за да го разберете.Не съм писала,че бащата знае какво яде,какви лекарства пие и колко памперси са сменени на Софи.Писала съм,знае за това,че е болна Софи.Защото в коментара на Приятелка пише,бащата не знае.

Запознат
Запознат
01.06.2020 8:12 8:12
Отговор до  Анонимен

Може би е толкова запознат, колкото майката на Софи му позволява! И все пак след като детето има баща, майката самотна майка ли е?

Анонимен
Анонимен
31.05.2020 21:08 21:08

Естествено, че ще е до жена си и детето си той е отговорен баща, не само за едното си дете а за двете, а до това какво е яла Софи не знае защото майката не разрешава никаква комуникация с детето, а за състоянието и за нуждите на Софи се информира от лекуващият лекар

Анонимен
Анонимен
31.05.2020 22:30 22:30

Хора, моля спрете да коментирате семейните проблеми. Не е важно кой какво знае и колко е загрижен. Не е нужно да се вадят публично подобни неща. Особено когато става въпрос за болно дете.
Във всяко семейство има проблеми. Всички отношения са сложни. Но нека това си остане техен проблем.
Важното в случая е, че майката моли за помощ. Ако можете помогнете, ако не, замълчете.

Никола Петров
Никола Петров
01.06.2020 2:30 2:30

Привет на всички, реших да проверя какво се случва тук, и някак си не се изненадвам, че под поредната статия се стига до спорове.

Аз съм Чичото на София, кой какво знае, кой какъв е, какво се случва в семейството, кой къде е и какво прави, няма абсолютно никакво значение.
Всеки човек си има кирливите ризи, но това в случая няма абсолютно никакво значение. Идеята на цялата тази кампания е и си остава да се съберат достатъчно пари, че да не се налага да се играе с живота на едно 6 годишно хлапе поради това, че двете страни не се харесват. Ще има подкрепящи и опровергаващи от всякъде това е ясно, събитията от последните години не веднъж доказват, че отношенията между хората не си остават само между тях, а в крайна сметка се пренасят върху плещите на тези около тях.
С по-горното казвам следното, независимо от мнението на която и да е страна, няма да позволя по какъвто и да е начин животът на това дете да бъде застрашен по какъвто и да е начин, и най-вече поради глупави на този етап кавги между хора, които поради една или друга причина не могат да се понасят.
Затова моля за следното, който и да е независимо от страната на майката или бащата, ако иска да помогне да го направи, ако мисли да пише язвителни коментари, било то в нападение или защита, да си завре мнението в задника, защото така не помага на София по абсолютно никакъв начин.

Бъдете цивилизовани и спазвайте добрия тон, защото в момента това не се отнася до вас, до майката или бащата, а до София.

Никола Петров,

неЗАПОЗНАТ
неЗАПОЗНАТ
01.06.2020 15:48 15:48

Много е интересно, когато човек написал следното „……..ако мисли да пише язвителни коментари, било то в нападение или защита, да си завре мнението в задника, защото така не помага на София по абсолютно никакъв начин.“ , призовава да бъдем ЦИВИЛИЗОВАНИ и да СПАЗВАМЕ ДОБРИЯ ТОН !!!

Запознат
Запознат
02.06.2020 8:54 8:54

Никола Петров, София няма чичо! Хайде да бъдем коректни в изказа си!

Back to top button